Μοιάζει από τα απίστευτα, αλλά συνέβη: ο δήμος Ηρακλείου, με μια απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, την οποία καταψήφισαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, παραχωρεί σε παράγοντα και υποψήφιο της Χρυσής Αυγής δωρεάν χώρο για να κάνει προπονήσεις στις πολεμικές τέχνες και σε αρχαιοελληνικά αθλήματα! Η δημοτική πλειοψηφία αποφάσισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας να παραχωρήσει δωρεάν μια έκταση 2 στρεμμάτων στο εγκαταλειμμένο πάρκο Σκαφιδαρά για τις προπονήσεις και εκδηλώσεις ενός σωματείου με το όνομα “Παγκρατιαστές”, εκπρόσωπος του οποίου είναι ο Μιχάλης Δεληγιαννάκης ή “Κροκόδειλος”, αθλητής πολεμικών τεχνών, ιδιοκτήτης επιχειρήσεων εκπαίδευσης στις πολεμικές τέχνες.
Ο Μ. Δεληγιαννάκης- κι αυτό είναι κυρίως το θέμα- καταγγέλθηκε πριν 4 χρόνια από γονείς αλλά και αθλητές του σωματείου ΕΓΟΗ, του οποίου ήταν και διοικητικός παράγοντας, ότι είχε στήσει παράνομη σχολή εκπαίδευσης χρυσαυγιτών μέσα στους χώρους του σωματείου, τους οποίους είχε παραχωρήσει η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου!
Τότε ο αθλητής των πολεμικών τεχνών είχε απαντήσει ότι “ουδέποτε χρησιμοποίησα το χώρο του γυμναστηρίου μου ως χώρο προσηλυτισμού οποιασδήποτε κομματικής παράταξης και ποτέ μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκα με την πολιτική, χωρίς ωστόσο να το αποκλείω για το μέλλον”! Και λίγο μετά εμφανίστηκε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο, με τον συνδυασμό του Γιώργου Σπυρόπουλου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην καταγγελία που είχαν κάνει οι γονείς των αθλητών ανέφεραν, παρουσιάζοντας φωτογραφίες, ότι “κάποιοι από τους νεοναζί που… “αθλούνται” στο γήπεδο, πρωτοστάτησαν στη διοργάνωση του καλοκαιρινού κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής στο νησί, ενώ κάποιοι άλλοι συνελήφθησαν έξω από το γήπεδο και καταδικάστηκαν για κατοχή όπλων”. Και παρουσίαζαν φωτογραφίες από το κάμπινγκ, στις οποίες εμφανιζόταν και ο Μ. Δεληγιαννάκης να συμμετέχει. (διαβάστε παρακάτω την καταγγελία και δείτε σχετικές φωτογραφίες)
Η περίεργη σπουδή της δημοτικής αρχής Ηρακλείου
Είναι περίεργο πάντως πώς η δημοτική αρχή Ηρακλείου αποφάσισε, παρά τις αντιρρήσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ενημέρωσαν το σώμα του ΔΣ, να σπεύσει να παράσχει δωρεάν φιλοξενία στις δραστηριότητες ανθρώπων που σχετίζονται με τη ΧΑ. Μάλιστα ο αρμόδια αντιδήμαρχος, Στέλλα Αρχοντάκη, και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου εμφανίζονται να έχουν μια ιδιαίτερη σπουδή στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες, καθώς η παραχώρηση του χώρου γίνεται μέσα σε ένα μήνα από την ημέρα που κατατέθηκε το αίτημα στο δήμο! Η αίτηση του Μ. Δεληγιαννάκη έχει ημερομηνία 23 Μαρτίου 2018 και η απόφαση πάρθηκε στις 23 Απριλίου!
Μάλιστα η αντιδήμαρχος στην εισήγησή της θεωρεί ότι οι σκοποί του σωματείου είναι κοινωφελείς και υπέρ του τοπικού συμφέροντος και έτσι εντάσσονται στις προβλέψεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων…
Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση της αντιδημάρχου ΕΔΩ
Η καταγγελία των αθλητών και των γονέων και το κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής
Διαβάστε την καταγγελία που είχαν κάνει γονείς και αθλητές του ΕΓΟΗ, τον Φεβρουάριο του 2014
“Προς όλες τις αρμόδιες αρχές
Η ανυσηχία μας κορυφώθηκε φέτος το καλοκαίρι όταν είδαμε τα πρόσωπα που διαχειρίζονται τον συγκεκριμένο χώρο να πρωτοστατούν στη διοργάνωση του καλοκαιρινού κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη και μάλιστα να φωτογραφίζονται σε αυτές τις δραστηριότητες με πειστήρια που δημοσιεύθηκαν στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
“Πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά η Εθνικιστική Κατασκήνωση Κρήτης στην Κίσσαμο Χανίων το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Αυγούστου. Συναγωνιστές από όλη την Κρήτη είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα 2ήμερο σωματικής, πνευματικής και ψυχικής ευεξίας. Το πρόγραμμα περιείχε αθλοπαιδιές και τα αρχαία Ολυμπιακά Αγωνίσματα του ακοντισμού, της δισκοβολίας, της οπλιτοδρομίας, της πάλης και της διελκυστίνδας, μέσα σε συναγωνιστική συντροφικότητα που συνέδεσε ακόμη περισσότερο τους παλαιούς και νέους Χρυσαυγίτες. Οι ομιλίες πολιτικού και ιδεολογικού περιεχομένου από τους συναγωνιστές Πατεράκη Οδυσσέα, Καρεφυλλάκη Σταύρο, Τσαγκαρίδη Τάσο, Θεοδωρόπουλο Γιάννη και Παπαδάκη Λευτέρη όπως και οι συζητήσεις, κράτησαν ως αργά το βράδυ, δίδοντας την δυνατότητα στους συναγωνιστές που συμμετείχαν στην κατασκήνωση να ανταλλάξουν απόψεις και να πλουτίσουν τις γνώσεις τους”.